Powered By Blogger

donderdag 11 november 2010

De mobiele Pjotr tekententoonstelling

De Pjotr Tekenactie,

Voor boek 2 van Pjotr: "Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr op reis" hebben we tijdens de kinderboekenweek aan de leerlingen gevraagd om een vriendje of vriendinnetje voor Pjotr te tekenen. De 100 mooiste tekeningen zouden we gaan exposeren!
We zijn overdonderd met tekeningen, meer dan 1.250 tekeningnen, wauw.
Dat is toch geweldig, wat doet Pjotr toch met die kinderen dat ze zo enthousiast over hem zijn?
Het zou interessant kunnen zijn omdat te gaan analyseren, maar dat doen we niet, we genieten er zo ontzettend van, en merken dat de interactiviteit iets ons en de kinderen iets niet te benoemen losmaakt.

De 100 mooiste tekeningen, worden op onze website tentoongesteld, maar we vinden het zo cool, dat er zoveel kinderen de moeite hebben genomen, om ons hun creatie toe te sturen. 70% is via school, maar 30% rechtstreeks door kinderen, ik zeg weer WAUW met hoofdletters ;-

Echter, we wilden de tekeningen ook fysiek tentoonstellen, dus dachten we aan Artis of de Efteling, maar ja an komen de kinderen uit Groningen niet snel, toch? Dus dachten we doen het in 5 grote bibliotheken, maar dan moesten met die 100 tekeningen continue rondrijden, dus.... hebben we de Mobiele Pjotr tekententoonstelling bedacht. En geregeld. Jawel.
We hebben een bus met chauffeur ingehuurd, kijk maar http://www.orangebus.nl/ en daarmee gaan we weer terug naar een aantal scholen. En mogen de kinderen zelf jureren.

Tot snel, groeten Pjotr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten